vineri, 23 noiembrie 2007

retete cu carne de peshte >8 luni

peste cu legume la cuptor

1 bucata peste fara piele, oase sau solzi
1 cartof,
1 ce1pa rosie,
1 ardei gras,
1morcov,
1 rosie,
ulei,
zeama de la lamaie

Pestele curatat il taiati bucatele si il lasati 1-2 ore in zeama de lamaie pe care ati amestecat-o in prealabil cu putin ulei . Cartofii ii curatati, ii spalati si ii taiati cubulete, apoi ii fierbeti in apa cu Ceapa care se taie fideluta si cu morcovii dati pe razatoarea mare. Adaugati si ardeii taiati fasii. Intr-o tava puneti cartofii, legumele calite, iar deasupra pestele. Turnati o cana mica de apa si dati la cuptor 10-15 minute. Cand este aproape gata, puneti rosia tocata marunt.

peste cu piure de cartofi si morcovi

1 bucata peste
1 cartof mare
1 morcov mare
1 bucatica unt
1lingurita smantana
30 ml lapte
zeama de lamaie

Curatati pestele si il fierbeti timp de 15 minute in apa cu zeama de lamaie. Curatati cartofii si morcovii si ii fierbeti separat.. pasati legumele si amestecati cu unt , lapte si smantana . se serveste cu verdeata tocata fin.

peste cu zarzavele

1 bucata peşte slab,
1 roşie
1 ardei,
2 cepe potrivit de mari
ulei
zeama lamaie

Se curăţă, se spală, se eviscerează peştele si se pune la fiet 10 min. Roşiile se curăţă de pieliţe şi de seminţe, se taie mărunt. Ceapa, bine spălată, se taie rondele subţiri. Ardeii se taie felii subţirii, îndepărtând filamentele aibe. Roşiile, ceapa şi ardeii se fierb in apa putina cu zeama de lamaie si 1 lingurita ulei, adăugând ia nevoie puţină apă. pana cand se inmoaie bine Peştele se aşază în tavă (unsă uşor cu unt) pe un strat de zarzavat; se stropeşte cu 1/2 cană cu sos format din supa de peste si zeama de la legume si se lasa la cuptor 20 min.

bors de peste

carne peste
o lingura mare de orez
1 ardei
1 morcov
1 ceapa
1 rosie
1/2 cana bors
leustean verde

Se curata pestele si se lasa sa stea in apa rece. Orezul, impreuna cu ceapa, ardeiul si morcovul tocate se pun sa fiarba in bors diluat cu apa. Cand orezul este fiert, se adauga pestele taiat felii, se mai lasa sa fiarba impreuna 10 min., se adauga rosiile tocate si leusteanul, si se mai tine oala pe foc 10 min.

budinca de peste

peste
2 cartofi
1/2 ceapa
1 bucatica unt
1 catel usturoi
50 ml lapte

pestele se fierbe si se toaca marunt . cartofii se fierb cu usturoiul si ceapa .apoi se paseaza si se face un piure din legume, unt si lapte. se amesteca cu pestele tocat si se mai lasa la cuptor 10 minute. la copii mai mari se poate adauga si un galbenus de ou in ainte de a se baga la cuptor.

Niciun comentariu: