joi, 22 noiembrie 2007

mancarici pt bebbici - > 7luni si 1/2

mancarica de fasole verde

1 cartof
1 mana fasole verde
1/2 ardei gras
1 rosie
1 catel usturoi
1 ceapa mica
1 ficat de pui
1/2 lingurita faina
1 lingurita ulei

se fierbe ficatul cu legumele. la ultimul colocot se adauga sucul de la rosie amestecat cu faina si uleiul si se lasa sa mai fiarba 5 minute. se paseaza toate .

mazare cu pui

1 cartof
1 mana mazare
1/2 ardei gras
1 rosie
1 morcov mic
1 ceapa mica
marar
ulei
evident se fierb si se paseaza..nimic nou inca.

conopida cu carne de vita

se fierbe bine de tot carnea, se adauga conopida si se fierbe pana este moale moale. se paseaza carnea si conopida , se adauga o lingurita de smantana si se serveste

supa cu galusti

1 buc piept pui
legume asortate(morcov,ceapa,pastarnac,ardei gras)
1 ou
3 linguri gris
1 lingurita ulei
patrunjel verde

se fierbe carnea de pui, se adauga legumele si se fierb bine de tot. intre timp se pregateste compozitia pt galusti. se da focul mic, se adauga galustile si se fierb pana cand plutesc. se scot galustile cu spumiera, se pun intr-un vas cu apa rece se lasa cateva secunde si apoi se pun din nou in oala cu supa (la foc mic) si se fierb pana devin pufoase. cand e gata se adauga patrunjelul tocat. se paseaza galusca, legume, carne in fct de apetitul copilului.

balmosh

malai
apa
galbenus de ou fiert tare
unt cat o aluna mare
branzica din 250 ml lapte
1lg smantana

se face o mamaliguta moale(terci chiar) si se amesteca apoi cu untul,smanttana,branzica si galbenusul de ou. se serveste imediat.

cartofi cu smantana

1-2 cartofi mici
1-2 dovlecei mici
2 lingurite smantana
2 fire marar
1/2 catel usturoi
1 bucata carne vita/pui

se taie dovleceii rondele mai grosute iar cartofii rondele subtiri si se fierb in putina apa cca.20 min. carnea se fierbe separat pana cand este bine facuta. cand sunt fieerte legumele se pun intr-un vas tapetat in prealabil cu unt si gris in felul urmator: un strat legume, 1 lingurita smantana si un fir de marar tocat ,un strat legume, 1 lingurita smantana si un fir de marar tocat si cateva fasii subtiri de usturoi. se da la cuptor pt inca ~30 min. cand e gata se paseaza impreuna cu carnea si 2-3 linguri de iaurt.

Niciun comentariu: