miercuri, 10 octombrie 2007

mancarici pentru pitici - pt 6 luni

salata buf!
1 cartof mediu
1 morcov marisor
1 pastarnac mare
1 ou
1 lg ulei masline/porumb/floarea soarelui/scaieti....
lamaie

se fierb legumele bine de tot. separat se fierbe oul tare. se blendaie legumele cu galbenusul de ou cu lingurita de ulei si se adauga cateva picaturi de lamaie dupa gustul copilului.

musaca a la moi
1 cartof
1 dovlecel mic
1morcov
1 rosie
1 cupa lapte formula
1 ficat de pasare
1 "aluna" de unt sau 1lg ulei
2 linguri iaurt(optional)

cartoful, dovlecelul si morcovul se taie rondele si se fierb. separat se fierbe ficatul de pasare. se iau rondelutele, se asaza intr-o craticioara in straturi si se toaca mare ficatul de pasare(daca e mic il pierzi in oala). se acopera toata treaba asta cu supa de la legume amestecata cu rosie despielitata si desamburia si trecuta prin sita si cupa de lapte. se baga la cuptor 20-30 min. se scot, se blendaie cu uleiul/untul si optional se amesteca su iaurtul.

piure alb

1cartof
1 dovlecel
fasole verde(6 pastai mici)
carne de vita
2lg branzica
1lg ulei

evident se fierb legumele si carnea, se blendaie cu ulei si cu branzica si e gataaa!

piure roze

1cartof
1 rosie marisoara,
7-8 pastai fragede
carne de vita
50 gr branzica
1lg ulei

bla bla bla legumele se curata, se fac cubulete se fierb, rosia se curata de ciaja si seminte si se da prin zaratoarea mica. se blendaie cu ulei si cu branzica.


ciorbita mu!


1/2 morcov
1/2 pastarnac
1/2 ceapa
1 cartof mititel
1 dovlcel mic
1/2 ardei gras
1 rosie
1 buc carne de vita
1 frunza marisoara de leustean
lamaie sau /si iaurt

se curata, si toaca si se fierb legumele exact ca pt ciorba adultilor. rosia se pune la sfarsit facuta suc. carne se fierbe cateva clocote bune separat si apoi se baga si ea intre legume. sf se adauga frunza de leustean si lamaia. se blendaie toate(inclusiv leusteanul) . daca e nevoie se mai drege cu un pic de iaurt ca sa fie ciorbita ,,adica acrisoara.


ciomba de verisoare

1 buc pect sau pulpa de pui
1 morcovel
1 pastarnacel
1 cartofel
1 dovlecel
1/2 ceapa
1/2 ardei gras sau kapia
1/2 lingutia gris
1lingurita ulei
1 fir marar


legumele se fierb. carne se fierbe separat. cand a fiert carnea se scoate, se toaca fin fin de tot(pasta) (folositi o cant mai mare ca altfel nu aveti ce blendui...). se amesteca cu grisul uleiul si mararul tocat. si se pune in supa care fierbe la foc mic cu multe rugaciuni sa nu se desfaca.

spinich pici

1/2 cartof
1 dovlecel minuscul
1 lingura branzica
1 lingurita mica smantana
2 linguri iaurt
1 mana frunza spanac fraged
1 galbenus de ou fiert tare

cartofuls si dovlecelul se pun la fiert. cand sunt fierte bine se adauga si spanacul si s emai lasa 10 minute. se pun in blender impreuna cu branza,oul si smantan si se paseaza. la sfarsit se amesteca cu iaurtul daca bebelusul il agreeaza/prefera.


dovlecei umpluti

2 dovlecei mititei
1 buc pulpa pui
1 ceapa mica
1 morcov mic
1 lingurita orez
1 lingurita smantana
1 rosie

pulpa,morcovul, orezul, si ceapa se fierb si se paseaza. se amesteca cu smantana. Dovleceii se curata de miez si se umplu cu pasta rezultata. se acopera cu felii de pulpa de rosie. se pun intr-un vas mic, se pune zeama in care au fiert legumele pana la nivelul dovleceilor si se da la cuptot pt 50 min la foc mic.

sufleu de dovlecei si/sau cartofi (EXCELENT!)

2 dovlecei mici / 1 dovlecel si un cartof/ 1 cartof mare
3linguri branza
1 galbenus de ou crud
se fierb dovleceii sau/si cartoful in putina apa. se paseaza, se amesteca cu branza si galbenusul de ou si cu putina zeama in care au fiert legumele. se tapeteaza o forma sau o craticioara mica cu unt si gris , se pune amestecul si se da la cuptor pt 45 minute la foc mic pana mai scade.

tocanitza

1 buc carne vita
1 ceapa mica
1 rosie mare
1 ardeo kapia mare
1 cartof mica
1 dovlecel mic
1 buchetel conopida

se fierbe carnea, se arunca prima apa, se pune din nou la fiert in apa rece. se adauga o ceapa tocata mai din topor si intre timp se curata celelalte legume. se aduga treptata cartoful, rosia, ardeiul, dovlecelul si conopida. se fierb bine de tot toate cele din oala si la sf se adauga un fir de marar tocat fin de tot. se paseaza cu 1 lingurita de ulei/smantana/iaurt gras

spanac usturoiat

1 cartof mediu
1 mana zdravana de tot de spanac tocat
1 catel de usturoi gigantic
1 lingura cu mot si coada de iaurt gras

cartofu se fierbe cu usturoiul. cand e aproape fiert cartoful se adauga si spanacul si se mai lasa 10-15 min la foc mediu. ideal este sa scada zeama a.i. sa nu aruncati nimicutza. se paseaza toata fiertura in blender si se amesteca cu iaurtul.

ficatel cu legume

1 ficat pui
10 pastai fasole verde
1/2 cartof
1 felie dovlecel
1/2 ardei kapia
1 felie ceapa
1 catel usturoi
1 fir marar

se fierbe ficatul si se arunca prima apa. se pune din nou la fiert si cand colocoteste, daca apa este curata se pun pe rand ceapa, ardeiul, cartoful, dovlecelul si fasolea si usturoiul la interval de 5-10 minute. cand sunt bine firte toate legumele se adauga si firl de marar. se paseaza toate impreuna cu 1lingurita de ulei.

la vache rouge

1 felie marisoara de sfecla rosie
1 dovlecel mic
1 cartof mic (mai mic decat o lamaie)
1 cubulet carne de vita
1 fir patrunjel
1 lingura mare de iaurt gras

se fierbe carne cu legumele, se adauga patrunjelul tocat. se paseaza toate si se amesteca cu iaurtul.

Niciun comentariu: