Branzia se poate prepara in mai multe feluri. Constante raman: laptele integral de vaca, O bucata mare de tifon(sau fasalata -pansament de la farmacie) o sita mare si un vas curat
Mod de preparare:
Se pune laptele la fiert intr-o oala curata. Cand a clocotit se adauga:
1. La fiecare 125 ml de lapte o pastiluta de calciu lactic zdrobita.
sau
2. La fiecare 500ml lapte 200g iaurt
sau
3. La fiecare 250 ml lapte 1 lingurita de zeama de lamaie
se amesteca usor pana incepe laptele sa se branzeasca. Cand a inceput sa se separare nu mai amestecati si dati focul la miiic miic mic pana cand se aduna branzica cocolos in mijloc. Luati oala d epe foc si strecurati continutul prin sita acoperita cu o bucata dubla de tifon. cand s-a scurs zerul rasturnati branzica intr-un alt vad curat, de preferat prevazut cu capac. Luati o lingurita curata si amestecati branzica destul de energic pana cand obtineti un soi de pasta. daca nu amestecati riscati sa se mai separe din zer si sa iasa foarte tare si innecacioasa. acoperiti vasul cu capac si puneti la frigider. Se consuma in 2-3 zile in functie de cantitatea preparata.
Mere coapte
Se aleg merele(2-3 in functie de apetitul bebeului), se spala, se sterg cu un prosop curat. se taie pe jumatate , se curata de samburi si de parte lemnoasa din interior. Se ia o bucata mare de folie de aluminiu si se invelesc bucatile de mere(toate la un loc sau in mai multe pachetele) se pun in tava de cuptor si se lasa 40-60 min. Se pot servi "in coaja", blenduite cu alte fructe, branzica, iaurt, cereale.
Biscuiti de casa I
1 pahar unt topi
1 pahar smantana
1 ceasca zahar
2 galbenusuri
1 lingurita bicarbonat
vanilie
faina cat cuprinde
Se amesteca toate cele de mai sus pana obtineti o coca elastica(cum e cea de placinta), Se intind foi si se taie diferite forme. Se dau la cuptor.
Biscuiti fara ou
1 pahar sifon1 pahar ulei
1 virf lingurita bicarbonat
1 pahar zahar pudra
vanilie
coaja de portocale
faina cit cuprinde
Se amesteca intr-o oala sifonul, uleiul, zaharul si aromele. Se adauga faina atit cit sa se obtina o coca potrivit de tare. Se intinde pe planseta, se taie diferite forme, se pun intr-o tava unsa, apoi se dau la cuptor.
Cereale fara cocoloase
amestecati cerealele cu putina apa rece pana obtineti o pasta groasa si apoi subtiati cu apa sau lapte ierbinte pana la consistenta dorita.
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu